Klíma vásárlás

Fontos tudnia, hogy amikor akciós légkondicionálót keres, akkor nem csak a készülék árát kell belekalkulálnia a költségekbe. Ennek oka egy néhány évvel ezelőtt bevezetett új szabályozás, melynek értelmében nem sétálhat be egyszerűen egy üzletbe klímát vásárolni. Ez azt jelenti, hogy egy üzlet vagy eladó kizárólag abban az esetben értékesíthet magánszemélynek klímaberendezést, ha a birtokában van egy tanúsítványt, amellyel azt igazolja, hogy szakértő fogja majd telepíteni a berendezést. Ám e dokumentum beszerzésének is van egy menete, valamint természetesen költségei is. Ezért érdemes olyan csapatot felkeresnie, ahol komplett megoldást kínálnak Önnek. Így lesz igazán akciós a légkondicionáló ára.

 

Miről is szól a szabályozás?

  1. június 15-től kizárólag olyan vállalkozások végezhetik el a hűtőközeggel rendelkező klímaberendezések telepítését, akik rendelkeznek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval és megfelelően képesített szakemberekkel végzik el a munkát. A képesítés nélküli és nem regisztrált szerelők nem végezhetnek légkondicionáló telepítést, karbantartást és gáztöltést sem. Tehát ennek értelmében, ha a klímát szeretne az otthonába, szükséges kiválasztania egy vállalkozást, amelyet szívesen megbízna a feladattal. Ha még nem dolgozott korábban ezzel a céggel, érdemes a klímavédelmi hatóság honlapján található adatbázis segítségével ellenőrizni, hogy valóban rendelkezik-e a vállalkozás a megfelelő képesítéssel. Ezt követően, ha felvette a kapcsolatot a céggel, ők előzetesen ellátogatnak oda, ahova a klímát szeretné beszereltetni, majd

Kiállítják az Ön számára azt a dokumentumot, mellyel megvásárolhatja a megfelelő berendezést. Ez nyilván nem kis idő, hiszen csak ezek után kezdődhet meg maga a beszerelés. Azonban nem feltétlenül kell végig csinálnia ezt a hosszadalmas procedúrát.

 

Hogy spórolhatok?

Keressen fel olyan vállalkozást, ahol nem csupán klímaberendezéseket értékesítenek, de az ár tartalmazza a beszerelés árát is. Ez azt jelenti, hogy nem csak időt, de pénzt is spórolhat.