Azok a klímák amik fűtésre vannak optimalizálva, egy teljesen másik szintre emelik a fűtés és hűtés fogalmát.

Azokat a klímákat amiket már fűtésre is lehet használni Inverteres klímáknak hívjuk. Ezek már fűtésre vannak optimalizálva, míg a régebbi típusú készülékek nincsenek. A nem inverteres klímák, maximum a fűtési szezon elején és végén használhatóak, amolyan kiegészítő fűtésképpen. Ám ezek a szerkezetek egy idő után leállnak, ha a kinti hőmérséklet alacsonyabbá válik. Állandó fűtésre azonban mégsem mindegyik alkalmas, mert a kültéri egység csak azoknál viseli el a téli hideget, amelyek erre fel lettek készítve.

Előnyök

A fűtésre optimalizált berendezések biztosítják a biztonságos hűtést és fűtést az egész évre. Ezeknél a klímáknál a kültéri egység úgy lett kialakítva, hogy bírja a strapát télen is. Ezek általában elektromos fűtéssel vannak ellátva, így automatikusan leolvasztja a kondenzvizet. Ez a fejlesztés elmaradhatatlan, ugyanis ha a rá fagyott víz nem képes kifolyni az egységből, a gép nem tud zavartalanul és gazdaságosan működni, ez pedig senkinek sem megfelelő. Ha a leolvasztás nem lenne kivitelezhető, akkor a víz szétfagyasztaná a hőcserélőt, ez viszont a kültéri egység ventilátorának az eltöréséhez vezetne.

Környezetbarát

Mivel ezek a berendezések kímélik a környezetet, több kedvezényt is igényelhetünk rájuk, ami roppant kedvezményessé teszi a használatukat. Minden hőszivattyúval vagy klímával való fűtésre adnak kedvezményeket. Például:

 • H tarifa

A H tarifás áramot október 15-től április 15-ig vehetjük igénybe, magyarul csak a fűtési szezonban, 0-24 órában. Olyan berendezésekre igényelhető melyek megújuló energiaforrásból képesek fűteni, ide tartoznak a mai modern inverteres klímák is, mivel ezek valójában kis teljesítményű hőszivattyúk. Ezt a kedvezményt az országon belül bárhol tudjuk alkalmazni. A tarifa használható meglévő vagy újonnan telepített rendszereken.

 • B-GEO

Egy másik kedvezményes áramtarifa a „B-Geo”. Ez csak az ELMŰ és az ÉMÁSZ szolgáltatási területén érhető el, szintén hőszivattyús rendszerek áramellátására igényelhető. Ezt a szolgáltatást egész évben igénybe vehetjük. Hátránya, hogy naponta csak 20 órán keresztül biztosított a szolgáltatás, 2×2 órára egy vezérelt óra segítségével lekapcsol. „B-Geo” tarifát csak szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető hőszivattyúk esetén érdemes választani. 

Pontokba szedve:

 • A fűtés beszerelése össze van kapcsolva a hűtés beszerelésével, így kettőt kapunk egy helyett
 • Olcsóbban tudjuk őket beszereltetni, megvásárolni, mint például egy cirkó fűtést
 • Megbízható
 • Környezetbarát
 • Gazdaságos
 • Az fűtési ára vetekszik a fatüzeléssel
 • Két kedvezményt is igényelhetünk ezekre a termékek használatára
 • Pozitív extra kiegészítőket kapunk hozzájuk
 • Könnyű a karbantartani

Szóval aki most vágott bele egy építkezésbe, annak feltétlenül érdemes átgondolnia az inverteres klímás fűtés adta lehetőségeket. Mivel a hűtés és a fűtés kiépítése összekapcsolódik, így rengeteget tudunk spórolni a beruházás költségén is. Ezeknek a berendezéseknek a karbantartása igen alacsony igénnyel rendelkeznek, a fűtési költsége a fatüzeléssel vetekszik, és a kapott komfort tökéletes.